Allt detta farande..

På Eves begäran skriver jag nu ett till blogginlägg.. :p Börjar bli rätt många o på kort tid, rätt duktigt gjort.

Idag har det åkts mycket med bilen. Började med att jag fickställa klockan i morse då jag skulle skjutsa Moffa till Vårdcentralen i Hemse. Var väl där i en timme ungefär sen bedrog vi oss hemåt.. Han väl vara hemma inte alls länge timme då vi var tvungna att dra dit igen (jobbigt att dom inte kan göra det klokt första gången!) Så det var bara att sätta sig i bilen o dra väg igen.. Annars har dagen varit rätt lugn.. Hunnit med o pluggat lite faktiskt. Och så träning så klart på kvällen. Inte mycket folk, så latjjade lite i början (därav mitt märke på knät då jag o Eve ramnlade över varandra, haha) Sen blev vi lite seriösar eogjorde några övningar..

Kvällen blev den med rätt lugn. Såg på Så ska det låta med la familia och fick även fotvård av mamma, skönt! Satt i fotbad och det var ljuvligt :D Efter en hel innebandy säsong så slits fötterna rätt rejält så det var behövligt!

I morgon blir det även då upp tisigt då jag o mammaska upp till Hemse (känns som jag var i Hemse nyss..? haha) och köpa mitt baltyg till balklänningen. Redan bestämt o klart så ska bara köpas =) Längtar verkligen till balen o framförallt studenten!!


image67 Spexfoto 2008.                    -Student 2008-

/Josefin


Inte långt kvar nu...

Nedräkningen är redan påbörjad.. Inte långt kvar nu till detta efterlängtade division 1 kval som nu snart är här! Har fått veta att det antingen blir Farsta eller Vendelsö som blir våra motståndare.. Farsta är lite för oss bekanta,med tanke på att dom var i 1:an förra gången vi spelade där, men finns stor risk att det inte alls är samma lag som då. Har hört på ryktes vägar att det är ett rätt ung lag, men vi får se om det blir dom eller inte..

Sista matcherna i serien i helgen som kommer.. Sen kan vi bara fokusera på kval, då vi drar upptill fastlandet för träningsmatch mot Telge och förhoppningsvis ett till lag.. Jeili kunde tyvärr inte åka med då, så får ta "Bert-filmen" på kvalet resan istället :P haha. Skulle vilja se dom gamla filmerna vi gjort, för att minnas tillbaka!


Jag är i stor chock... Jenny skrev ett inlägg igår! Trodde jag skulle tappa hakan, haha! Men bra jobbat, bara du inte forstätter med "ettinläggperhalvår" grejen.. Det är är ju trots allt våran blogg tillsammans.. hmm..

Dagen började med att jag vaknade klockan 12 (?) eller var vaken en stund men låg o tittade uppi taket utan anledning en stund. Hade sågrymt svårt att somna igår och vaknade av mig själv att jag satt upp i sängen klockan 4 i morse/Natt och bara satt där.. Helt mysko..

Sen har jag varit med Jenny då vi bakat Scones (Jenny gjorde dom, och jag läste tidningen) och spelat tv spel. Fan vad jag suger på Mario Kart. Trodde jag var bättre än vad jag var,men att komm 8:a varje gång började jag tvivla.. Jag var ju bra en gång i tiden.. ;P

Har även varit ute och spelat Innebandy (eller utebandy blir det) Rätt skönt att vara ute i solkskenet =) En promenad blev det också och jag var ute och sprang också eftre Jenny dratt på träning! Med tanke på att vi hade träningsmatch igår och blev alltså träningslediga idag, så det var bara att ut o springa! Skönt var det!

Hatar detta tangentbord, mellanslagsknappen är störd! Får typ ta i för kung o fosterland för att den ska fungera, suck!

image66


/Josefin


Jag lever!

Hej alla ni som trodde att jag hade fallit ner och dött pga mitt icke aktiva bloggande på senaste... ;-)
Men jag lever!

Som Josefin sa, kalas i Måndags, mycket lyckat! Jag som hoppades på kladdkakan som uteblev var nöjd ändå! :)  (trots en del skavsår i öronen Josefin... ;-) )  Haha.
Har nog någon fin bild som ja skulle kunna fixa här sedan...

Kom på en jobbarbil som inte är Vit: Alla Posten bilar, å de är ganska många de!

Ska iväg på roadtrip till Norrland i helgen. Kommer vara borta 4 dagar.. Tungt!

GRATTIS  förresten, Josefin till Körkortet! Du är grym! 
Första roadtripen med Josefin gick prima! Grymt kul å var fyllechaffis va d, mycket spännade kan hända! haha, i alla fall om man kommer ihåg att lägga i backen, som Eva skulle sagt! ;-)

Ni som inte visste det, så råder det Kaninföreträde på södra Gotlands vägar! Bara att passa upp! :-)  (undrar hur den varningskylten skule se ut!?)

    

Nu ska jag nog sluta för denna gång, så vi ses framåt sommaren nästa gång då! ;-)

// Märta  ( a.k.a Jenny)

"Försenatfödelsedagskalas"

Äntligen är det Sportlov! Välbehövligt och skönt må jag säga :)
Igår var det "försenatfödelsedagskalas" för mig och Erikahemma hos mig. Blev dock inte såmånga som kom, men vi hade superkul ändå! MIn röst var helt hes i morse! haha. Hade en förmåga att hålla i Singstarmicken rätt mycket... :P Riktigt kul var det!! Spelade även det gamla klassiska spelet "Tjejsnack" haha. Kan inte påstå att det var lika roligt som när man var lite yngre, men skratta gjorde vi ändå! Och nu vet man en stor hemlighet av alla tjejerna jag man inte vetat förut... But thats secrets stuff!
Hela kvällen var väldigt lyckad och den kommer bli oförglömlig! Synd bara att inte resten av gänget kunde komma, men det kommer flera tillfällen! Kvällen avslutades halv 3 och då var vi väldigt trötta och hesa.. Jana var vält yp piggast då egentligen av någon konstig anledning...? :P 

I kväll blir det Visby,då vi ska jobba med projektarbetet i morgon.. Börjar närma sig nu,såalltskallvältyp  fixas klart i morgon.. WisbyKampen 2008 :D


Nej nu är det dags att kila iväg på träning!


/Josefin #7


Jisses ja!

Fy tusan vad de blåste i fredags! Shit det var nästan så man blev rädd! Och strömavbrott på allt dessutom.. I fredags började dagen rätt lugnt, såg en film och skjutsade Joakim som jag skrev förut. Tränade även på kvällen. INgen målvakt så gjorde lite övningar och tävlingar istället, Kul! När jag körde hem så märkte man verkligen att bilen flyttades i sidled hela tiden, så det var lite läskigt.. Ringde sen Jenny då jag lovat att vi skulle ut på raggarrunda i Burgsvik :P Tyvärr inget Rone idag, men det kommer en annan gång ;)
Vi kör runt med bilen några i varv (Inte en enda person i Burgsvik var ute) och sen bestämde vi oss för att köra ut till Hoburgen för att se den fina utsikten. Vi kör på som vanligt och det blåser som tusan, och grenar och nästan träd ligger på vägen vi kör.. Roligast var nog när bagageluckan plötsligt helöppnade sig, haha! Kan tillägga att allt var kolsvart i hela Burgsvik när vi körde ut. Var vid Hoburgsgubben och såg ut mot den svarta utsikten och drog rätt snabbt hem igen. Shit vad många galenskaper det hände på vägen! Det var som en skräckfilm!

DRog hem till Jenny i det mörka o satt där en stund då sen min farmor ringde. Dags att vara fyllechaffis =) Pappas moster och man hade varit där, så vi hade bestämt sen innan att jag skulle ta deras bil och köra hem dom till Vamlingbo. Stannade hos fammo ett tag sen körde vi hem dom. jenny jag vet inte om du vet det, men "Om du kör en Saab. måste du lägga i backen för att få ur nyckeln"  (x10!)  Haha det var nog dagens bästa! Sen åkte vi hem till fammo igen för att hämta änu en person, men det blev visst att vi stannande ett tag till ("Jag tog Torsten bakifrån och tryckte till") haha! Sen drog Jenny hem till sig (bor granne med min fammo) och jag skulle skjutsa hem Pia i moffas bil jag lånat för kvällen. Tro då att det blir motorstopp i backen vid Burgsvik camping! Så ringde till Boman så fick vi skuta ner den o ställa den på Campingen sen gick jag och Pia hem i regnet.
Sjukt galen/rolig/händelserik/skum/svart natt. Den avslutades runt klockan 2.

Igår var det match mot B-laget som sagt. Vinst med 3-1 =) Idag väntas Follingbo i Slite..

Kan tillägga att jag åt årets första semla nyss. Har inte blivit av att jag ätit någon innan, men hade fått hem en från fiket så då passade jag på att smaka en, mums!

image58image57

/Josefin

Körkort =D

Fick körkort i onsdags! Fan vad skönt =) Har redan hunnit med några turer på stan. Fått köra några kompisars bilar som även har fått smeknamn efter sig.. Linnea (leksaksbilen) Elin (Likbilen) Och så Jennys såklart (namn ännu oklart, men har en del historier redan, så eventuellt kan namnet bli : tjuven) Ja alla bilar har sina former och historier som utgör varför dom kallas just som dom gör :P Kan ta allt en annan gång, hehe..

Idag är man då ledig från skolan. Har egentigen Fritidsinriktning på morgonen men blev komplediga för ett föräldrarmöte vi haft förut och så snäll som vår Historialärare är, så blev vi lediga även nästa lektion eftersom vi ändå arbetar självständigt. Så mitt sportlov började idag!

Kvalet närmar sig med stormsteg, och jag längtar!!! Tiden fram till dess blir först i helgen två matcher i serien, sedan sista matchen helgen efter, sedan upp till Stockholm för träningsmatcher som vi gjorde förra året och sedan första kvalmatchen hemma den 16:e mars. Helgen efter är det då allt avgörs, den 24:e mars borta. Jag vet ännu inte motståndare, så det är lite spännande.. Synd att Hansas herrar kvalar samtidigt som oss :( När dom spelar hemma är vi borta och när vi spelar borta är dom hemma... Tråkigt..

Idag blir en rätt lugn dag.. Skall köra Joakim till Hemse för han hade lite ärenden där, sen hade jag tänkt att se en film sen blir det innebandy träning på kvällen. Och efter det hade jag tänkt låna Moffas bil (smeknamn Kissis) och köra en sväng med Jenny. Kan det kanske bli Eves hemplace Rone denna gång med ? :P haha. När Jenny hade tagit körkort tog vi nämligen en sväng till Rone av alla ställen, så kanske en favorit i repris? ;)

Morgon blir det Match, Hansa A vs Hansa B. Skall bli skoj!!

image54

/Josefin


Är alla jobbarbilar vita??

Blev visst ingen fortsättning på fjällenresanberättelsen, puh det var en långt ord.. Men kan sammanfatats att det var hur kul som helst och skulle göra vad som helst för att åka tillbaka!!!

Har väl inte hänt så fasligt mycket sen sist jag skrev.. Träningarna rullar på som vanligt, i skolan är det mycket just nu, melodifestivalen har startat, Filmfestivalen sög, jag har tappat bort min halsduk och mina vantar (någon förvånad?!) det vill säga allt är som vanligt..

Är alla jobbarbilar vita?? Har tänkt på den frågan rätt mycket nu på senaste tid, och jag skämtar inte, varenda bil jag möter som är en jobbarbil eller arbetsbil eller vad man nu kallar det är vita! Såklart vissa undantag, men den är kanske 1 av 30 som är en annan färg än vit.. Konstigt det där, mycket konstigt...

Någon som har OC säsong 4 att låna ut?? =D

Match idag och match i morgon. Skall även upp tidigare för att se Hansas herrar spela seriefinal =) Avgör om det blir kval eller ej för dom, så får heja på dom lite!


image61

Tärnaby


/Josefin


Vill tillbaka nu!!

Ja som ni vet så har då jag varit i Fjällen (Tärnaby) med min inriktiningsklass på BF, och jag säger bara en sak: Jag vill tillbaka nu!! Det var så jäkla underbart där! Vädret var toppen, stämningen var på topp och inget gick snett, utan allt bara flöt på!

Resan började på lördagen då vi åkte morgonbåten till Sthlm där vi alla hade fixat boende själva och vi splittrades vid Nynäs. Jag, Jana och Linnea bodde i Högdalen. men om man är i Sthlm en dag, så är det shopping som gäller! Hittade faktiskt en del grejer alla 3. Linnea (Shoppahollick nummer 1) Engström, hittade såklart massor av grejer! haha :P Åt även mat där på Farsta Centrum och sen drog vi oss hemåt.

Blev skjutsade till T- centralen söndag morgon av pappa, där vi mötte upp alla andra pigga klasskamrater för vidare resa med pendeltåget mot Arlanda. Vi flög alltså upp till Hemavan och därefter en liten busstur till vandrarhemmet vi bodde på. Gjorde oss lite hemmastadda i våra rum och börja packa upp lte smått. Jag ingick i första frukostgruppen så vi knatade iväg och handlade allt till frukosten dagen efter. Mycket handel blev det! Kvällen avslutades med spel och småprat. Vi hann även testa våra skidutrustning i dag, så det var bara att ta på sig dom på morgoen eftre och köra på!

Första dagen i skidbacken var underbar! Vi delades upp i 2 grupper - Nybörjare och mer skidvana personer. Jag var i andra gruppen. Var typ bara 5 pers där, så det var skönt =) Skidläraren för dagen hette Peppe och var jätteschysst! Fick lära oss en hel del svåra grejer. Åka på en skida ner för backen vilket var väldigt svårt och grymt jobbigt för benen. Dock ingen svart backe första dagen, men jag, Victor och Bobban drog upp till toppen av Anja-backen när vi hade fritid och åkte. Fy satan vad brant det var! Rena rama väggen! Men vi alla kom ner trots att det var lite tufft, haha. Jag hasade mig ner för värsta branten och sen när jag trodde jag hade kontroll och skulle svänga, så gick det bara inte, så det blev störtlopp ner mot en panikslagen Victor som står längre ner. Jag skriker för fulla muggar och i sista sekund hinner jag kasta mig åt sidan så det blir världens krash. Turligt nog fick jag inte så ont. Så hör man både Bobban & Victor asgarva.. hmprf.. Sen att ta på sig skidorna var ett större problem! Det gick bara inte. Trots Bobbans förök att hjälpa mig fattade jag inte och vi stod där i typ 20 minuter i en asbrant backe, och jag klarade det inte.. Fick en "Kyckling-nominering" för det också, men ingen vinst som tur var =)

Andra dagen flöt på, men då med en ny skidlärare, Erik. Assöt =) Och jättesnäll! Han tog oss upp för lite svårare backar och det gick jättebra. Kvällen avslutades med 1 mils (!) längdskidor . ´Men det var faktiskt inte så jobbigt, utan bara mera kul. Speciellt om man heter Jana och Josefin och leker Camp Molloy (Vi kom 2:a i mål =))
Varje kväll avslutades med ett bastubad och även 2 ggr med snörullning! Underbart skönt, och Bettan givetvis med filmkameran som var med varje sekund.

Kom också en hel busslast med 130 norrmän i vår ålder som skulle åka skidor. Roliga och knäppa som vi är så sitter dom i busslasten och väntar på lite grejer. Dom vinkar och håller på med oss genom bussen till vår stuga. Då passar jag och Julia på att moona lite för dom, haha. Mobilerna blixtrades och är väl med på en och annans norsk mobil :P Tyvärr åkte dom hem efter bara en dags skidåkning, för en jäkligt hemskt tradegi som hände en av dem.. En tjej av dem hade tagit självmord i huset bredvid oss.. huh vad hemkst!!

Jag skulle kunna skriva såååå myclet mera om denna underbara resa, men jag återkommer lite senare för nu ska Joakim ha datan ett tag..

image60

Hela gänget samlade. Tärnaby 2008.

/Återkommer senare Josefin







 


Sjukt trött..

Är nu hemkommern från den underbaraste, härligaste bästaste resa jag någonsin varit på!! Men är så sjukt trött sen igår, så jag skriver om allt i morgon istället. Nu väntas sängen. God natt.

/Josefin

RSS 2.0